Hírek

2021.09.03. PÉNTEK

Megnyílik Budapest legnagyobb zsidó kulturális központja!

2500 nm-en New York Kosher Bagel bisztró, hatalmas játszóház a gyerekeknek, kiállítótér, napközi, iskola és zsinagóga is helyet kapott.

Az új, zsinagógaként és közösségi színtérként is működő központ az Újlipótváros nagy múltú, Duna-parti ingatlanában kapott helyet. A számos közösségi feladatot magára vállaló intézmény nem csak a lokális zsidó közösség számára épült, hanem egész Budapest kedvenc új helye lehet. A cél, hogy a Zsilip olyan találkozóhely legyen, ahova érdemes betérni, körülnézni, ahol izgalmas és tartalmas programokkal találkozhat minden korosztály, származástól függetlenül. A központ – a hivatalos megnyitót követően – kóser cukrászdával és bisztróval, zenével, színházi előadásokkal, tanulmányi programokkal és játszóházzal fogadja majd a zsidó kultúra és hagyományok iránt érdeklődőket.

Időpont: 2021.09.05. VASÁRNAP 15:00
Programok ITT!

 

2021.08.09. HÉTFŐ

Megkezdődtek a Mose Munz lajtorjája című színdarab próbái. Hollós Csaba színműve nem mindennapi helyszínen, a fennállásának 200. évfordulóját ünneplő Óbudai Zsinagógában lesz látható.

Az EMIH az őszi ünnepek felvezetéseként a Zsinagógák Hete elnevezésű programsorozat keretében szeptember 2-án kíván tisztelegni a fennállásának 200. évfordulóját idén ünneplő Óbudai Zsinagóga előtt. Az EMIH és Óbuda Önkormányzata ebből az alkalomból írta ki tavasszal pályázatát, amelyet Hollós Csaba Mose Munz lajtorjája című színműve nyerte. A Zsinagágók Hete programsorozat keretében látható színdarab rendezője Fodor Orsolya. Főszereplők: Szabó Sebestyén László, Mesés Gáspár.