Szentendrei összművészet 09.10.

Kiállítás és koncert

Fehér Dániel kiállítása, a Baltazár koncertje, Czóbel Béla szelleme. Példátlan együttállásnak lehetünk szem- és fültanúi, ha szeptember 10-én ellátogatunk a
szentendrei Cháj Galériába megtekinteni és meghallgatni, átélni és befogadni az élményt, amely biztosan hosszú ideig velünk marad.

A Fehér-kiállításnak, mely az Át a csorba tükrön címet viseli, ez ugyan már a finisszázsa, de mégis kivételesen jó alkalom ekkorra időzíteni a képek megtekintését, hogy erről a hazai festészetben példa nélkülinek mondható, s még közel sem lezárt életműről mégis valamilyen átfogó benyomást szerezhessünk. Zenével, az Európai Iskola utánérzésével, egy őszinte és kendőzetlen szempár fürkésző tekintetén keresztül.

Na de hogy kerül Czóbel a képbe?
A válaszért Szentendrére kell jönni!

Fehér Dániel

Fehér Dániel 1976-ban született, 1998 óta tagja az értelmi sérült színészekből álló Baltazár Színház társulatának. 20 évvel ezelőtt a társulat vezetője, Elek Dóra fedezte fel Fehér festői tehetségét, s segített a művész pályára állításában;
Fehér Dániel ettől fogva professzionális képzésben részesült, képességei kiteljesedhettek.
A pálya azóta töretlen, mondhatni csorba nélküli, melyet számos hazai és külföldi kiállítás sikere is fémjelez, melynek sorába mintegy szakaszhatárként illeszkedik bele ez a mostani szentendrei tárlat.

Baltazár-koncert

A Baltazár Színház tagjai a darabok születésekor gyakran papírra vetik gondolataikat, érzéseiket, hol prózában, hol versben. Ezekre a szövegekre alapozva született meg a Müller Péter Sziámi által vezetett Baltazár Dalműhely, ahol e sorok dalszövegekké lényegültek át. Ezután egy-egy élvonalbeli magyar zeneszerző-előadó vállalta azok megzenésítését, melyek a MÜPÁ-ban az Árad a szeretet címmel illetett nagykoncerten lettek előadva 2014-ben. Innen datálódik a Baltazár-koncert megalakulása, amelynek alkotó-előadói a Baltazár Színház színészei, valamint annak művészi holdudvara: Fehér Dániel, Erdős Balázs, Klabacsek Dániel és Medetz Attila; valamint Müller Péter Sziámi és Darvas Ferenc.

Dátum: 2023.09.10
Időpont: 17:00
Helyszín: Zsidóház Szentendre (2000 Szentendre, Pátriarka u. 6.)