08. 28.

Sóletfesztivál

A gasztronómiai élmények mellett a legkisebbeket ugrálóvárral, vetélkedőkkel, kézműves programokkal, a nagyobbakat óriási társasjátékokkal várjuk. A Babka-báb társulat zsidó meséket ad elő, de fellép a Kalap Jakab zenekar és a Hot Jazz Band is.

11:00 – 17:00

Budai Parkszínpad

Zsidó filmzenék

Először Magyarországon, Bernsteintől Leonard Cohenig, vetítéssel egybekötött zsidó filmzene élőben, a virtuózokat is felvonultató Budafoki Dohnányi Zenekar előadásában.

20:00

Budai Parkszínpad

JEGYVÁSÁRLÁS

08. 30.

KUMZIC – a felújított Vasvári Pál Zsinagógában

A megújult Vasvári Zsinagóga megnyitója, amit a rabbik történetmeséléssel, spirituálisan megindító énekekkel színesített, haszid ünnepi összejövetele tesz különlegessé.

19:00

Vasvári Zsinagóga

REGISZTRÁCIÓ

08. 31.

Báál Sém Tov legendája

Flamm Ferenc, Svédországba emmigrált festő, grafikus kiállítása, aki a szülei halála után felébredt zsidó identitását örökíti meg művészetében is. A szentendrei kiállításon, melyet maga a művész nyit meg, ennek is tanúi lehetünk.

18:00

Szentendrei Zsidóház

REGISZTRÁCIÓ

Mojse Band koncert

Egy felejthetetlen este Szentendrén, a  szlovák zsidó zenei hagyományokat képviselő Mojse Band trióval.

19:00

Szentendrei Zsidóház

JEGYVÁSÁRLÁS

09. 03.

400 év 2 lábon

Faith Asher budavári rabbival és Bojár Iván művészettörténésszel látogathatják meg az érdeklődők a Budai Vár zsidó emlékhelyeit.

20:30

Budavári Zsinagóga

JEGYVÁSÁRLÁS

09. 04.

Firgun gyöngyszemei

Júda népe – a Komádi Gyermekotthon előadása
Snétberger Ferenc és tanítványai
Kerekasztal beszélgetés a hátrányos helyzetű gyermekek lehetőségeiről a művészetekben

17:00

ZSILIP

REGISZTRÁCIÓ

09. 05.

Betűbe zárva (Márai Lola naplója)

A 2022-es év irodalmi szenzációja volt Márai Sándor feleségének naplója. Őt kelti életre Schell Judit színművésznő a frissen megjelent napló alapján. Szeptember 5-én a készülő előadásból nyilvános olvasópróbát tartunk, ahol a művésznő irodalmi konzultánsa Réczei Tamás, az Így szerettek ők sorozat író, rendezője lesz.

 

19:00

Óbudai Zsinagóga

JEGYVÁSÁRLÁS

09. 07.

Rabbiavatás
Debreceni Zsidóház megnyitója

Szeptember 7-én kerül sor a debreceni Zsidóház átadására, mely kulturális, oktatási és hitéleti programoknak, sőt a kóser Hamsza étteremnek is otthont ad. Debrecenben Faigen Sámuel rabbi avatását is ekkor tartjuk meg, neves külföldi vendégek jelenlétében.

18:00

Debrecen, Pásti utcai Zsinagóga

REGISZTRÁCIÓ